Lamentea Extra Jungfruolivolia
500 mlDenna artikeln finns även i setet
Utmärkelser för detta vin (1)
Utmärkelse
Gambero Rosso
Prisad av
Gambero Rosso
1988 gavs ”Röda räkan” – en ordagrann översättning av Gambero Rosso – ut för första gången. Därefter tog det inte lång tid innan verket, som utkommer en gång per år, blev den mest kända guiden för italienska viner. En anledning till detta är säkerligen att betygsystemet är mycket enkelt. Här använder man sig inte av en 100-gradig skala utan ”Bicchieri” (alltså glas). Och Gambero Rosso delar bara ut max tre glas.
Vinguiden ges även ut på flera andra språk, däribland engelska. Här ingår 2 000 vingårdar med närmare 25 000 viner – som valts ut bland 45 000 provade viner. Provningsteamet består av cirka 60 oberoende vinexperter och provningarna är naturligtvis blinda.
Endast 400 viner belönas varje år med det eftertraktade toppbetyget ”Tre Bicchieri” – på grund av det mer grovhuggna betygsystemet är det många fler än i andra betygsystems 100-gradiga skala. Därför har även billigare viner chansen att få ett toppbetyg i Gambero Rosso. Sedan 2011 finns det ett speciellt avsnitt för Tre-Bicchieri-viner under 15 euro – ett uttryck för redaktionens övertygelse att enastående viner inte måste vara dyra.
Profilkort
- Artikelnr 263359
- Beteckning Extra Jungfruolivolia
- Vintyp Delikatesser
- Typ av kork Skruvkork
- Adress producent/påfyllare Lamantea, via Lancellotti, 8 - 76011 Bisceglie (Bt); Tillverkad och förpackad i Via San Pietro, 1 - Bisceglie (BT)
- Land Italien
- Volym 0,5 L
- Vikt 500 g Ø näringsvärde per 100 g
- Energivärde 3389 kJ / 809 kcal
-
Fett
92 g
varav mättade fettsyror: 13 g -
Kolhydrater
0 g
varav socker: 0 g - Protein 0 g
- Salt 0 g
- Lagringstips Förvaras pä en sval plats borta fran Ljus- och Värmekällor
- Ingredienser Högkvalitativ olivolja utvunnen direkt från oliver och uteslutande genom mekanis Oljan är erhållen från olivsorterna Coratina och Ogliarola. Italiensk produkt.