Vin till het curry
Som utgångspunkt passar vitt vin mycket bra till den här rätten. Här gäller tumregeln att ju hetare curry, desto mer aromatiskt och smörigt vin eftersom vinets kraftfulla tanniner i annat fall inte klarar av hettan. Här står den kryddstarka curryn i centrum, medan vinet intar en diskret och harmonisk biroll.
Vin till mild curry
Om din curry däremot är av det mildare slaget, kan du servera ett desto kraftfullare vitt vin! Det är ju inte alla som uppskattar den klassiska curryhettan. Om det som serveras på tallriken är mindre hett, kan glaset fyllas med ett ungt vin med mycket kraft och frukt.
Rött vin till curry
Och så en glad nyhet för alla rödvinsälskare: Även ett gott rött vin kan serveras till curryn. Särskilt bra passar det röda vinet i kombination med en curry med rött kött, alltså nöt eller lamm. Här rekommenderar vi lätta, fruktiga rödviner som framhäver rättens kryddiga karaktär istället för att överrösta den.